Dünyanın en büyük pompa ve pompa sistemleri markalarından biri olan WILO, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) “Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi” kurdu. WILO’nun YTÜ’ye armağan ettiği eğitim merkezinin 9 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen açılışını, WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın ile YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek yaptı.
Türkiye’de bu yıl 20. yılını kutlamanın heyecanını yaşayan WILO, eğitim merkezlerini üniversitelere de taşıyor. Pompa sektöründe teknik eğitime en çok önem veren marka olarak dikkat çeken WILO Türkiye, Tuzla-Orhanlı’daki yeşil binasında faaliyete geçen uygulamalı eğitim merkezinden sonra üniversitelerde de pompa laboratuvarı kurmaya başladı.
İlk olarak İstanbul Beşiktaş’taki Yıldız Teknik Üniversitesi’nde hayata geçen “Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi”nin açılışına WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile YTÜ öğretim görevlileri, öğrencileri ile sektör profesyonelleri katıldı.
Açılışta Genel Müdür Ercüment Yalçın, Wilo Türkiye olarak eğitime verdikleri önemi belirterek “Bildiğiniz gibi sektörümüzde eğitimin çok önemli olduğunu çeşitli platformlarda dile getiriyoruz ve bu konuda gerek merkezimizde gerekse il il dolaşarak verdiğimiz seminerlerle bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi çıtayı biraz daha yukarı taşıyarak teknik eğitimin yanına uygulamalı eğitimleri de koyuyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği ile geleceğin mühendislerinin teorik bilgilerini uygulamalı eğitimlerle pekiştirmeyi, böylece bilgi ve başarı seviyelerinin artırmasına destek olmayı hedefliyoruz” dedi.
Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde WILO’nun YTÜ’deki özellikle mühendislik fakülteleri öğrencileri için kurduğu “Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi”nde; sirkülasyon pompaları, endüstriyel hidrofor grupları, domestik hidroforlar ve kontrol panoları gibi bir çok konuda öğrenciler, çalışır pompalar üzerinde eğitim alacak. 100 bin TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiği “Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi”ni YTÜ’ye armağan eden WILO Türkiye, aynı eğitim merkezini farklı üniversitelere de kurmayı planlıyor.
WILO Hakkında: Dünyanın en büyük pompa sistemleri üreticilerinden biri olan WILO'nun temelleri 1872 yılına, Louis Opländer'in bronz ve bakır parçalar işleyen atölyesine kadar uzanıyor. Dünyanın WILO sirkülasyon pompalarıyla ilk tanışması, 1928 yılında oğlu Wilhelm Opländer'in sirkülasyon pompasını icat etmesi ve bu alandaki ilk patenti alarak üretime başlamasıyla gerçekleşti. Bugün, tüm dünyada, yapılardan endüstriyel proseslere, ziraattan genel amaçlı temiz ve kirli su transferine, altyapı yatırımlarından arıtma tesislerine kadar uzanan geniş bir yelpazede, insanlığın gereksinim duyduğu pek çok alanda WILO'nun tamamlayıcı özellikte tesisat ekipmanları kullanılıyor. Dünyada 71 ülkede yerleşik kendi satış firmaları ve 6000’i aşkın çalışanı ile 1 milyar Euro’yu aşan ciroya sahip olan WILO, Türkiye’deki faaliyetlerine ise 1992’de başladı. WILO Türkiye, merkezi yönetim tarafından, 1997’de “dünyadaki malzeme temin merkezlerinden biri” olarak tescil edildi. Bu tarihten sonra Türkiye gittikçe artan bir hacimde WILO'nun dünyadaki üretim merkezlerine ihracat yapar hale geldi. 2009 yılında alınan yatırım kararı ile sektörün en teknolojik tesisini Türkiye’ye kazandıran WILO, bu sektörde Avrupa’daki LEED Gold Sertifikası’na sahip ilk yeşil binada faaliyet gösteriyor. WILO Türkiye gösterdiği başarılı performansla 2010’da yakın bölgedeki 7 ülkenin (Azerbaycan, Irak, Lübnan, Suriye, İsrail, Ürdün ve Filistin) operasyonlarının Türkiye Ofisi’ne bağlanmasını sağladı. Böylece Türkiye ile birlikte toplam 8 ülkenin operasyon yönetimi WILO Türkiye’de yapılır hale geldi.