Sıfır enerji tüketimli endüstriyel çözümleri ve yüksek kalite ürünlerini İstanbul Yapı Fuarı’nda kullanıcılarıyla buluşturan Form Endüstri Tesisleri, yeni ürünü Sunvia Roof ile dikkatleri üzerine çekti.
Yapı Teknolojileri
Dünyaca Uzman MAPEI’den Yapısal Güçlendirme Önerileri
İtalya gibi deprem bölgesinde onlarca yıldır bina güçlendirme ürünleri konusunda uzmanlaşmış, Türkiye’de de ürünleri ile başarılı bina güçlendirme projelerine imza atan MAPEI, 86 yıllık tecrübesi ile yapıştırıcı ve tamamlayıcı ürünler üretiminde dünya lideri konumunda yer alıyor.
MAPEI Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, ülkemizin gündeminde yer alan depreme karşı binalarda alınması gereken önlemler, bina güçlendirme çalışmaları, depreme karşı izlenmesi gereken yol haritaları ve dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler aktardı.
Defne Spor kızlarının resmi sponsoru Acar Mekanik Sistemler
Mekanik Tesisat sektörünün öncü firmalarından Acar Mekanik Sistemler, Defne Spor kızlarının resmi sponsoru oldu.
Hafif çelik yapı tasarımında yaklaşımlar / MAKALE
Hafif çelik yapı tasarımında yaklaşımlar, mevcut kontrol şartları ve olası bir hafif çelik yapı yönetmeliğinde vurgulanması önerilen konular
Selma Ayşegül GÜNEŞ, Seyit ÇERİBAŞI.
Bu çalışma kapsamında hafif çelik yapılar ham madde olan çeliğin kullanımından başlayarak, çelik bina elemanları ve son ürün olan hafif çelik yapıların kullanım ve gelişimini kapsayacak şekilde ele alınmıştır.
Atlas Copco Endüstriyel Teknik'in Alture mobil uygulaması ile üretimde verimlilik artışı
Sanayiye enerji verimliliğini artıran akılcı çözümler sunan Atlas Copco Endüstriyel Teknik; üretim sürecindeki riskler henüz gerçekleşmeden önlem alınmasını sağlayan mobil uygulama Alture’yi hayata geçirdi. Atlas Copco’nun sıkma teknikleri konusundaki uzman bilgisini, üretim verilerini anlık olarak analiz edebilen teknoloji yazılımı ile birleştiren Alture mobil uygulaması; sıkıcı sistemlerindeki hataların ve istatistiklerin anlık olarak görülebilmesini, sistemlerin optimize edilebilmesini, bakım ve kalibrasyon süreçlerinin takibinin yapılabilmesini sağlıyor.
Yunus Yener; "Deprem Bölgesindeki Asansörler Yüksek Risk İçermektedir"
6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ve artçı depremlerin meydana getirdiği hasar sonucu 11 ilimizi içine alan geniş bir coğrafya etkilenmiş, resmî rakamlara göre bile onbinlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, yüzbinden fazla yurttaşımız yaralanmıştır. Bu depremler esnasında hasar almamış yapılar olsa bile, asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılması için kontrollerinin mutlaka yapılmış olması büyük önem taşımaktadır.
Deprem Mevzuatı Bağlamında Türkiye'de Geleneksel Ahşap Karkas Yapı Kurallarının Analizi
Makale > Erkan AVLAR - Hüsniye Sueda YILDIRIM
Türkiye’de ahşap yapıların geleneksel mimaride önemli bir yeri olduğu bilinmektedir. Özellikle Osmanlı döneminde inşa edilen konutların çoğunluğu ahşap karkas yapıdır. Bu dönemde, depremlerde yaşanan tecrübeler sonucunda ahşap yapı kullanımı ön plana çıkmıştır. Geleneksel ahşap karkas yapıların depreme karşı yeterli dayanım gösterebildikleri bilinmektedir. Ancak depremlerde bu yapılar da zarar görmüştür.
Deprem Sonrası Geçici Barınma Birimi: CLT E-BOX / MAKALE
Bu makalede, deprem sonrası geçici barınma için bir model önerilmektedir. Bu model kapsamında, geçici barınma biriminin geliştirilmesi ve modelin süreç adımlarının planlanmasıyla kullanıcı odaklı, yüksek kaliteli ve çevre dostu çözümler hedeflenmiştir. Aşağıda isimleri bulunan Yazarların çok değerli Makalesinin PDF'sini bulabilirsiniz.
Sorumlu Yazarlar: Erkan Avlar , Sevgül Limoncu , Didem Tızman
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, 34349 Yıldız İstanbul, Türkiye
PASİF EV (Passive House) Makale / Semih ÇALAPKULU
21. yüzyılla birlikte; nüfus artışı, kentleşme ve sanayileşme doğal kaynaklarımız hızla tüketilmesini önünü açmıştır. Bu realite ise maalesef, tüm hırçınlığıyla da devam etmektedir. Kaynakları tüketimimiz artarken, bu paralel çevreye verdiğimiz zarar da artmaktadır.
Büyük evimiz olarak adlandırabileceğimiz, dünyamızda; iklim değişikliği, kuraklık, salgın vb. olumsuz olguların gelişmesi ile birlikte, çoğu ülke ekolojiye destek olmak adına çevre dostu, ısı, enerji ve su gibi kaynaklardan tasarruf edebilen sistemlerin olduğu yapılar tasarlayarak, yeni yaşam mekânları oluşturmaya başladı. Bunlardan biri de Pasif Ev’dir.
Türkiye İMSAD: Planlı kentsel dönüşüm ve güçlendirme riskleri azaltır
Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Ocak 2020 Sektör Raporu’na göre, TÜİK inşaat sektörü güven endeksi 2020 yılına çok önemli bir artış ile başladı. Geçen yılı kademeli ve sınırlı bir artış ile kapatan sektörün güven endeksi yeni yılın ilk ayında 15,6 puan birden arttı. 2019 yılında kademeli ve kırılgan bir artış gösteren yeni inşaat işleri siparişlerinde de sıçrama yaşandı. Yeni inşaat işleri siparişleri ocak ayında, bir önceki aya göre 16 puan yükseldi.