HVAC

Plastik Boru sektörünün lider, köklü ve yenilikçi firması Wavin Pilsa’dan yerden ısıtma ve serinletme sistemlerinde kullanılacak yepyeni akıllı kontrol sistemi: SENTIO
Altyapıdan, üstyapıya, su yönetiminden telekoma kadar uzanan çok geniş yelpazede yenilikçi çözümleri sektörle buluşturan Wavin Pilsa, yerden ısıtma ve serinletme uygulamalarında kullanılacak ve akıllı telefon uygulamasına sahip Sentio ile yenilikleri pazara sunmaya devam ediyor.  

Wavin Pilsa’dan yerden ısıtma ve serinletme sistemlerinde kullanılacak yepyeni akıllı kontrol sistemi: SENTIOWavin Pilsa’dan yerden ısıtma ve serinletme sistemlerinde kullanılacak yepyeni akıllı kontrol sistemi: SENTIODış hava şartlarına müdahale edemeyiz; ancak hava durumunu öğrenip buna göre önlemlerimizi alarak yaşamımızı sürdürürüz. Yaşadığımız kapalı ortamların iç hava şartlarını belirleyerek konforumuzu artırmak ise bizim elimizdedir.
Çeşitli ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerini kullanarak; ev, apartman, otel, hastane, ofis veya diğer endüstriyel ortamlarda konfor şartlarını ayarlamak mümkündür. Buradaki en önemli konu; en düşük işletme gideri ile yüksek kalitede, çevreci ve sürdürülebilir konfor seviyesine ulaşmaktır.  



Bir ortamı yaşanılabilir hala getirirken birçok farklı ögeden faydalanabilir. Mobilyalar, beyaz eşyalar, aydınlatma, dijital sistemler gibi…Bu yatırımların içinde konfor şartlarını sağlayan en önemli yatırım seçilecek ısıtma-soğutma sistemidir ve şüphesiz ki yerden ısıtma-serinletme sistemleri yaşam kalitesi artışını ciddi oranda arttırmaktadır.
•    Görünmez ısı ve serinlik: Temiz ve yerden tasarruf
•    Düşük alerji ve iyi hissettirme: Hava sirkülasyonu ve toz hareketi yok
•    Güvenli: Yüksek sıcaklıklı yüzey yok
•    Yaşam kalitesi: Ayaklar üşümüyor ve çocuklar yerde üşümeden oynayabiliyor
•    Konfor: Yüzeyler ile oda sıcaklığı arasında az fark ve sürekli yerden tavana kadar sabit sıcaklık



Yapılan araştırmalara göre; bir birey için yaşanılan ortamdaki ideal ortam sıcaklığı eğrisi aşağıdaki gibi ortaya çıkmaktadır. İdeal şartlara en yakın sıcaklık eğrisinin yerden ısıtma ile sağlanabilmesi, yerden ısıtmanın neden en konforlu sistem olduğunu açıkça göstermektedir. Yerden ısıtmada sıcaklık hem yatay hem de dikey eksende homojen olarak dağılır. Yerden ısıtmaya en yakın sıcaklık grafiğini radyatörlü ısıtma ile sağlamak mümkündür; ancak buradaki en büyük zorluk radyatöre olan mesafe değiştikçe oda sıcaklığının değişmesidir. Bir diğer deyişle ısı tüm mahale eşit olarak dağılamamaktadır. Yerden ısıtma sisteminde ise ortam her yerde eşit olarak ısınır.
  
Yerden ısıtma sistemleri en yüksek konfor şartlarına ulaşmamızı sağlar. Bunun için yerden ısıtma sisteminin tasarımından uygulanmasına ve hatta işletilmesine kadar olan sürecin doğru yürütülmesi en önemli esastır. Yerden ısıtma sistemi, en ancak aşağıdaki kriterlerin yerine getirilmesi durumunda en yüksek performansa ulaşabilecektir.

•    DOĞRU; boru, ek parça ve aksesuarlar
•    DOĞRU; projelendirme, uygulama ve devreye alma
•    DOĞRU; kontrol sistemleri ile verimli işletme

ZON KONTROL SİSTEMLERİ
Yerden ısıtma sistemlerinin; en yüksek verimlilikte en yüksek konfora ulaşılabilmesi için kontrol sistemleri tarafından işletilmesi gerekmektedir. Yaşanılan bir evde her odada farklı oda sıcaklıkları istenilmektedir. Örneğin; oturma odasında 20°C yeterli gelirken, banyo da 24°C’lik oda sıcaklığına ihtiyaç duyulacaktır.
Aynı ısı kaynağından sabit sıcak su beslenen bir sistemde; oda sıcaklıklarının farklı farklı ayarlanabilmesi ancak zon kontrolü ile sağlanabilir. Her bir oda bir zon olarak tarif edilir ve termostatlar vasıtasıyla, o zonda istenilen ideal sıcaklık ayarlanır.  
 
Eğer zon kontrolü olmazsa, mahal sıcaklığı yüksek ya da düşük kalabilir. Yüksek kalırsa gereksiz yere fazla enerji tüketilmiş olur, düşük kalırsa da istenilen konfor sağlanmamış olur. Zon kontrolü yapılarak ısıtılan bir evde ortalama %20 enerji tasarrufu sağlanabilir.

Tavsiye edilen oda sıcaklığı                     
Oturma odası ve yatak odası:   20°C  

Tiyatrolar ve konser salonları:  20°C

Ofisler, konferans salonları, merdiven holleri, servis alanları:  20°C    

Banyolar, kapalı yüzme havuzları, hastane odaları:   24°C

Otel odaları: 20°C    

Tuvaletler: 20°C

Mağaza ve dükkanlar:   20°C    

Yan mahali ısıtılan alanlar: koridorlar, merdivenler vb. gibi:  15°C

Okullar, sınıflar:  20°C    

Isıtılmayan odalar: kiler, depolar vb. gibi:  10°C

İyi bir zon kontrol sistemi aksesuarları ile birlikte aşağıdaki verileri toplayabilir ve bu verileri işleyerek odanın istenilen sıcaklığa gelmesini ve burada sabit kalmasını sağlar.

•    Ayarlanan oda sıcaklığı
•    Anlık oda sıcaklığı
•    Oda nemi (özellikle serinletme için)
•    Dış hava sıcaklığı
•    Su dönüş sıcaklığı
•    Bu verileri işleyebilecek bir işlemci ve yazılım


WAVIN SENTIO – YERDEN ISITMA KONTROL SİSTEMİ
Wavin; yerden ısıtma kullanıcılarına, akıllı telefonları ile evlerinin sıcaklığını ayarlayabilecekleri yeni ve en akıllı yerden ısıtma-serinletme kontrol sistemi sunar. İsterseniz evin dışındayken bile uzaktan telefon uygulaması ile ya da oda termostatı ile odanızın sıcaklığını ayarlayıp, sistemin sağladığı konforun keyfine varabilirsiniz.


•    Yıl boyu süren konfor - Hem ısıtma hem de serinletme kontrolü yapar.
Sentio, Wavin’ in uzun yıllara dayanan tecrübesi sayesinde geliştirilmiştir. Wavin yerden ısıtma kullanıcısının ne istediğini iyi bilir. Böylece yıl boyunca her zonda yaz kış farketmeksizin en ideal oda sıcaklığına ulaşmanızı sağlar.

Zon kontrolü artık birçok Avrupa ülkesinde zorunlu hale gelmiştir. Zon kontrolü yüksek miktarda enerji verimliliği sağlar. Zon kontrollü yerden ısıtma sistemleri, merkezi düşük sıcaklıklı ısıtma sistemleri ve ısı pompası sistemleri için en uygun sistemdir.

Artan konfor talebine istinaden hem ısıtmada hem de soğutmada harcanan enerji yükü her geçen gün artmaktadır. Buradaki en büyük pay binaların iyi izole edilmesinden gelmektedir. Yerden ısıtma sistemleri iyi izole edilmiş bir binada en yüksek verimle konfor şartlarına ulaşmanızı ve bu şartları sürdürmenizi sağlar.    

•    Maksimum özgürlük – Geniş ürün gamı
Sentio, bir uygulamacının denk gelebileceği tüm zorluklarla baş edebilecek çözümleri sağlar. Sistem kablolu, kablosuz veya bunların kombinasyonu olan ekipmanlar ile kurulabilir. 8 veri girdisi (termostat) ve 16 veri çıktısı (aktüatör) sağlar. İç ve dış hava sıcaklıklarını ölçer. Bu çıktılara ek olarak 2 tane 230V serbest röle ve 2 tane pompa rölesi bulunmaktadır.

Modüler olarak eklenebilen genişletme ünitesi vardır. Böylece daha büyük sistemler kontrol edilebilir. Ek ünite 8 ek girdi ve 6 ek serbest voltaj rölesi sağlar.

•    Kolay ve sağlam montaj – elektrik kablolaması uygulamacıya kolaylıklar sağlar.
Sentio kontrol ünitesi içerisindeki kolay kablolamam tasarımı sayesinde ilk seferde doğru uygulama hedeflenmektedir. Ünite, statik elektrik, toz ve suya karşı korumalıdır. Kablolama sırasında zarar verme riski yoktur.

Terminallerin kablo girişleri 45° açıya sahiptir.  Böylece uygulamacı kabloları hızlı ve kolayca yerine takabilir. Terminaller renklerle ayrılmıştır ve etiketleri mevcuttur.

Piyasadaki en kompakt kontrol ünitesidir. DIN raya montaja uygundur.











•    Hazır ayarlar – Kontrol ünitesi ve termostatlar arasında hızlı ve problemsiz iletişim
Sentio içerisinde yüklü olan ve önceden ayarlanmış hazır işletme profilleri seçilebilir. Böylece sistem hızlıca devreye alınabilir.  Yaz/Kış, gün ışığından faydalanma, eko modu gibi farklı opsiyonlar bulunmaktadır.

Kontrol ünitesi termostatları otomatik olarak tanıyacaktır, etiketlerle uğraşmaya gerek kalmaz.

•    Yüksek enerji verimliliği ve konfor – Sistem otomatik olarak en verimli şekilde çalışmaktadır.
Sentio, kollektöre giren su sıcaklığını kontrol eder. Karışım vanaları ile birlikte kullanılırsa dönüş suyundan maksimum verimlilik sağlanır.

İki kollektör aynı anda kontrol edilebilir. Dubleks bir evde alt kattaki kollektörden üst kata borular değil, kontrol ünitesinden üst kattaki kontrol ünitesine sadece bir çift kablo gider ya da büyük hacimlerde kuzey/güney mahal ayrımı yapıp tek kontrol ünitesi ile iki kollektör kontrol edilebilir.

Sentio, kazana 0-10V doğru akım verir. Modülasyonlu çalışması mümkündür. Isı pompaları ile optimum performansta çalışması için ayarlanmıştır. Doğru zamanda doğru sıcaklığı verecek şekilde adapte olmaktadır.

 
•    Uzmanlık – Ek programlama gerektirmeden sizi uzman yapar.
Sentio, 3 farklı şekilde devreye alınabilir. Kontrol ünitesinin bir parçası olarak LCD ekran merkezi kontrol ünitesinin yanına takılabilir. Aynı LCD ekran sistemin devreye alınması için kullanılabilir. Devreye alınma işlemi bittikten sonra LCD ekran çıkartılabilir. Son kullanıcının LCD ekrana ihtiyacı yoktur. Laptop sistemin devreye alınması için kullanılabilir. Standart bir ağ kablosu ile kontrol ünitesine bağlanmak yeterlidir.











•    Estetik tasarım – sadece ihtiyacınız olduğunda fark edersiniz.
Oda termostatlarında LCD ekran yoktur. Temiz beyaz bir yüzey ve hoş bir dokusu vardır. Böylece gözü rahatsız etmez. UV dayanımlı malzemeden üretilmiştir. Sentio, Pazardaki en küçük oda termostatıdır. Sadece dokunulduğunda oda sıcaklığını gösterir. Kablolu ya da kablosuz opsiyonları isteğe göre tercih edilebilir. Ayrıca duvar montaj kutusu da mevcuttur.

•    Akıllı telefon ile kontrol – temiz, kolay, modern
Merkezi kontrol ünitesi üzerinde QR kod okutularak iletişim kurulur. Akıllı telefon üzerindeki uygulama ile tüm oda sıcaklıkları ayarlanabilir ya da zemin sıcaklığına göre de ayarlama yapılabilir. Birçok kullanıcı uygulamayı kullanabilir ve ayar yapabilir. Geçmişteki veriler uygulama üzerinden grafiklerle izlenebilir.

•    Yüksek konfor – Yüksek hassasiyet
Oda termostatları Touch&Go teknolojisi ile çalışır. Sıcaklığı görmek için termostat üzerine bir kez dokunmanız yeterlidir. Sıcaklığı ayarlamak isterseniz parmağınızla etrafında döndürme hareketi yapmanız veya gizli tuşlara dokunarak parmağınızı çekmeniz gerekmektedir.  

3 farklı konfor seviyesi ayarı bulunmaktadır. Çocuk kilidi mevcuttur. Isıtmadan soğutmaya otomatik olarak geçer. Nem sensörü bulunur.

Her durum için farklı sensörler kullanılabilir. Kızılötesi zemin sensörü, kablolu ya da kablosuz sensörler veya ara yüzü olmayan oda sensörleri mevcuttur.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline