HVAC

İklimlendirme sektörünün dünya devi Ferroli S.P.A., Türkiye pazarı için Bestherm İklimlendirme ile el sıkıştı, İtalyan Türk ortaklğı 100 bin evi ısıtacak. Bestherm, ilk etapta Ferroli için Türkiye’de 100 bin akıllı kombi üretecek. Bestherm İklimlendirme, Ferroli markasının Türkiye’de üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerini bütüncül bir yapıyla hayata geçirerek, iklimlendirme sektöründe ki payını ilk 5 yılda %10’a çıkartmayı amaçlıyor.

Ferroli S.p.A İhracat Direktörü Marco Ippoliti, Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ve Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol PorsemayFerroli S.p.A İhracat Direktörü Marco Ippoliti, Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ve Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemayvideo32İklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen İtalyan markalarından Ferroli, Türkiye’de ki üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmesi için Bestherm İklimlendirme ile anlaşma imzaladı. Avrupa ve Asya’da 14 ülkede faaliyet gösteren ve dünyada 100’ün üzerinde ülkede ürünleri satılan Ferroli Group, Bestherm İklimlendirme ile yaptığı işbirliği doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’de 10 Milyon Euro yatırım yaparak, 350 kişiye direk, 1000’den fazla kişiye ise dolaylı istihdam sağlayacak. Bestherm İklimlendirme, Bursa Organize Sanayi bölgesinde yer alan üretim tesisinde ilk etapta 5 Milyon Euro yatırım gerçekleştirerek kombi üretimine başladı.

İklimlendirme sektörünün dünya devleri arasında yer alan İtalya’nın lider firmalarından Ferroli Group, Türkiye pazarı için Besler ailesinin üretim ve satış şirketlerinden biri olan Bestherm iklimlendirme ile marka lisans anlaşması imzaladı.

Ferroli markasının Türkiye’de üretim, satış ve pazarlama faaliyetlerini kapsayan anlaşma 30 Temmuz Salı günü Swissotel The Bosphorus’da düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu. Basın toplantısına, Ferroli S.p.A İhracat Direktörü Marco Ippoliti, Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ve Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemay katıldı.

 Ferroli, 1989 yılından beri Türkiye pazarında yer alıyor. Ferroli, 1989 yılından beri Türkiye pazarında yer alıyor. 

1955’ten beri müşterilerine ısıtma ve soğutma çözümleri sunan iklimlendirme sektöründe İtalya’nın lider firmalarından Ferroli Grubu, başta İtalya’daki fabrikaları olmak üzere, İspanya, Çin ve Vietnam’da toplam 500.000 metrekareyi aşan üretim tesislerine sahip. İklimlendirme alanında İtalyan tasarım gücünü, ileri teknoloji ile birleştiren ürünleriyle dünya devleri arasında yer alan Ferroli, 1989 yılından beri Türkiye pazarında yer alıyor. Türkiye’de 800 binden fazla ev Ferroli markasıyla ısınıyor.

Ferroli S.p.A İhracat Direktörü Marco IppolitiFerroli S.p.A İhracat Direktörü Marco IppolitiFerroli Group hakkında bilgi veren Ferroli S.p.A Dünya İhracat Direktörü Marco Ippoliti, “Türkiye’ye özel bir önem veriyoruz. Türkiye’de genç nüfusun yarattığı dinamik işgücü dikkat çekici. Bizim için çok değerli bir Pazar olmasının yanı sıra, üretim ve işgücü açısından da Türkiye, yatırım yapmaktan mutluluk duyduğumuz bir ülke. 1989 yılından beri Türkiye’de temsilcilikler, distribütörlükler vasıtasıyla yer alıyoruz. Ancak, stratejik konumu gereği Türkiye ile daha etkin olmayı arzuluyorduk. Büyüyen ve gelişen inşaat sektörü, genç nüfusu, bölgesel yapısı ile özellikle kombi başta olmak üzere iklimlendirme ürünlerimiz için rekabet avantajı yaratmak amacıyla yerel bir partnerle ilerleme kararı aldık” dedi.

Marco Ippoliti, “Bestherm İklimlendirme’nin üstün Pazar deneyimi, istenilen üretim teknolojisini oluşturma kapasitesi, Ferroli kalitesini koruyacak yatırım ve satış gücü ile pazardaki ihtiyaçlarımızı karşılamak için en uygun yol olacağına karar verdik. Bestherm İklimlendirme ile marka lisans anlaşmamızı yaptık. İşbirliğimiz neticesinde Ferroli markamızın, Türkiye’de Pazar payını ikiye katlayarak 5 yıl içerisinde %10’a çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi. Marco Ippoliti, Ferroli’nin global Know-How bilgisiyle Bestherm İklimlendirme’nin sector tecrübesi, güvenilirliği, pazarlama ve satış gücünün birleşimi, rekabet gücümüzü ileriye taşıyacak ve bu olumluluk, nihai tüketiciye de kalite ve servis memnuniyeti olarak yansıyacaktır. İş birliğimizin Ferroli Group’a önemli katkı sağlayacağına ve yeni başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.


Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BeslerBestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet BeslerBestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler konuşmasında, orta vadede 10 milyon Euro’luk bir yatırım yapılacağını ve 350 kişiye direk, 1000’den fazla kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlanacağını vurgulayarak; “Bestherm İklimlendirme olarak sektörün global ve öncü markası Ferroli ile yaptığımız iş birliği, Türkiye’nin bu pazarda söz sahibi olması açısından çok önem verdiğimiz bir anlaşma. Ferroli ürünlerinin Pazar payını arttırmak ve etkili müşteri ve payda şilişkileri geliştirerek marka değerini yükseltmek ilk hedefimiz. Türkiye’nin durağan bir döneminde 5 milyon Euro’luk bir yatırım ile başladık sürece. Orta vade de ise toplamda 10 milyon Euro yatırım yapacağız” dedi.

Mehmet Besler, “1992 yılından beri ısıtma sektöründe olan tecrübemiz ile Bestherm İklimlendirme’yi üretim ve satış konusunda geliştirdik. Bestherm İklimlendirme, bu yeni yapılanma ve yeni hedefler çerçevesinde, Ferroli Group ile yapılan marka lisans anlaşması dahilinde global bir konuma gelecek.

Yapılan marka lisans anlaşması kapsamında Bestherm İklimlendirme olarak; hem Ferroli’nin kombi üretimini, hem de Ferroli’nin ürün yelpazesinde ki ısıtma ve soğutma grubundaki ürünlerin, Türkiye’de ki satış ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Sektör tecrübemizi, İtalya’nın öncü markası Ferroli ile birleştirerek, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan kombi üretim tesisinde 5 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdik. İlk etapta Ferroli’nin kombi, kazan, oda termostatlarının Türkiye’de ki etkinliğini artıracağız. Mesela, Ferroli’nin cep telefonundan açıp kapatabildiğiniz, sıcaklık ayarını yapabildiğiniz konforunuzu artıran akıllı kombilerini üreteceğiz. 2021 yılına kadar 100 bin kombi üretimi ile 100 bin aileyi ısıtacağız. Önümüzdeki 5 yılda da üretimimizi 200 bin adete ulaştıracağız. Söz dinleyen kombiler gibi teknolojik ürünlerden sonra 2020 yılında da Ferroli’nin su ısıtıcısı ve soğutma sistemlerinin Türkiye’deki Pazar payını artıracağız. Satış sonrası hizmetler konusunda da Ferroli Group ile birlikte NOYA Enerji Sistemleri ile el sıkıştık. İklimlendirme sektöründe tüketicilerin daha fazla bilinçlendirilmesi ve Ferroli ürünlerinde müşteri memnuniyetini arttırmak önemli. Ferroli gibi Türkiye pazarında daha fazla müşteriye ulaşma potansiyeline sahip olan köklü bir markanın, pazardaki konumunu güçlendirmek ve satışlarını daha da arttırmak ilk hedefimiz. Bestherm İklimlendirme’nin tecrübesi ve güçlü ekibi sayesinde, nihai tüketiciye markanın kalitesi ve gücü daha iyi anlatılacak. Ferroli ürünleri, Türkiye genelinde kalitemizi yansıtacak satış noktalarında tüketiciyle buluşturulacak.”

Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol PorsemayBestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol PorsemayBestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemay, “Türkiye’de toplam kombi pazarı 2019 yılında yaklaşık 800 bin adettir. Gazın ilk kullanılan şehirleri olan İzmit, Ankara, İstanbul ve Bursa bölgelerinde kombi değişim pazarının yaklaşık %20’nin üzerinde olduğu biliniyor. Bu kapsamda Ferroli markasının, Türkiye’deki Pazar payını ikiye katlamayı ve 5 yıl içerisinde %10’a çıkartmayı hedefliyoruz. Bestherm İklimlendirme ve Ferroli işbirliği sonucunda yeni ürünlerle ilgili hazırlık yapmayı planlıyoruz. Müşterilerimize, en iyi teknolojiyi, en iyi servisi ve en iyi ürünü en üst seviyede yaşayacakları konforla sunmak için dünya standartlarında bir üretim tesisi oluşturduk. Geliştirmeye de devam edeceğiz. Verimlilik için hibrit ürünlerin üretimini hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa gazlı bir cihazla, havadan suya ısı pompasının birlikte çalıştığı hibrit cihazlara üretim yatırımı yapılacak. Bu sayede, A++ verimlilikte yani, normal bir yoğuşmalı kombiye göre %20 daha verimli cihazlar üreteceğiz. Toplamda bu sistemle % 138 verim sağlanabiliyor. Avrupa ülkelerinde yeni yeni gelişmeye başlayan hibrit cihazları ilk kez ülkemizde biz üretmeyi hedefliyoruz.

Her sektörün dijitalleştiği dünyada iklimlendirme sektörünün de dijitalleştiğini anlatan Porsemay, “Pazarlama çalışmalarında dijital pazarlamaya ağırlık vereceğiz. Tüketiciler mobil uygulamalarla servis talebini oluşturabilecek. Ferroli’nin müşteri ilkeleri doğrultusunda nihai tüketicilerimize çözüm sürecini 24 saatten 12 saatte indirecek sistemimizi kuruyoruz. Bu sadece Türkiye koşullarında değil, Avrupa koşullarında da önemli bir adım. Isınma ve sıcak su sağlayan ürünlerimiz olması sebebiyle cihazlarda çözümleri 12 saate indirmek, tüketicilerimize konfor ve hızlı çözüm sağlaması açısında önemli bir adım. Mevcut tüm platformlarda dijitalleşme ve %100 müşteri memnuniyeti sistemi kuruyoruz” dedi.

İşbirliği imzalandıİşbirliği imzalandı

Basın toplantısına, Ferroli S.p.A İhracat Direktörü Marco Ippoliti, Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ve Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemay katıldı.Basın toplantısına, Ferroli S.p.A İhracat Direktörü Marco Ippoliti, Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ve Bestherm İklimlendirme Genel Müdür Yardımcısı Erol Porsemay katıldı. 

 

 

 

 

 

 

 

MEHMET BESLER
Mehmet Besler, 1972 yılıİstanbul’da doğdu.1989 yılında Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Kalıp Bölümü’nü bitirdi. 1997 – 1999 yılları arasında İngiltere Bournemouth Business School’da eğitim gördü. Daha sonra Türkiye’ye dönerek hızla iş hayatına atıldı. 2 yıl Kerem Pres’te Genel Müdürlük görevini üstlendi. Daha sonra 2001 – 2017 yılları arasında Copa Isı Sistemleri’nde Genel Müdürlük yaptı. 2017 yılından itibaren Copa Isı Sistemleri’ndeYönetim Kurulu Başkanı olarak vazifesini sürdüren Besler, 2008 yılından bu yana Bestherm İklimlendirme’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır.

EROL PORSEMAY

1966 İstanbul doğumlu olan Erol D. Porsemay, 1992 yılında Boston Northeastern University Pazarlama ve Reklamcılık bölümlerinden çift ana dal yaparak mezun oldu. Mezuniyet sonrası 3 yıl boyunca Boston’da çalıştı, 1995 yılında Türkiye’ye döndü.Türkiye’ye döndükten sonra iklimlendirme sektöründe görev yapan Porsemay; Vaillant-Demirdöküm Group ve Termo Teknik gibi şirketlerde Satış ve Pazarlama bölümlerinden sorumlu olarak Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 23 yıldır iklimlendirme sektöründe görev yapan Porsemay, şu anda Bestherm İklimlendirme A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı yapmaktadır.

MARCO IPPOLITI
Università Politecnic adelle Marche Ekonomi mezunuolan Marco Ippoliti, işhayatına 1997 yılında Londra’da başladı. Amerika, Rusya gibi ülkelerde çalıştıktan sonra 2004 – 2007 yılları arasında İtalya’da Ferroli Group’ta Balkanlar, Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika’da Bölge Müdürü olarak görev aldı. 2007 – 2012 yılları arasında farklı sektörlerde satış direktörü olarak görev yaptı. 2012 yılında tekrardan Ferroli Group’ta göreve başladı. 2012 yılından bu yana Ferroli Group’ta İhracat Satış Direktörü ve İngiltere ve Hollanda Ülke Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline