HVAC

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu ile yaptığımız söyleşi ile kendisini daha iyi tanıma imkânı elde ettik ve Vaillant'ın kısa ve uzun vadede ki hedefleri hakkında bilgiler aldık. 1992 yılında ülkemizdeki faaliyetlerine başlayan Vaillant Türkiye’nin yapısını ve önümüzdeki yıllarda ki hedeflerini öğrenme şansını yakaladık.

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu; "Doğayı ve çevreyi korumaya yönelik enerji verimliliği sağlayan ürünlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizle de topluma ve çevreye destek veriyoruz."

 

• Sayın Erol Kayaoğlu, sizi tanımak isteriz, kendinizden ve kariyerinizden bahseder misiniz?

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol KayaoğluVaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu1991 yılında Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra satış temsilcisi olarak hızlı tüketim ürünleri sektöründe çalışmaya başladım. 13 sene yurtiçi ve yurtdışında değişik görevlerde bulunduktan sonra sektör değişim kararı ile tüketici elektroniği sektörüne geçiş yaptım. Bu sektörde 10 yılı aşkın bir süre Satış Direktörlüğü yaptıktan sonra Satış ve Pazarlama Direktörü olarak Vaillant Türkiye ailesine katıldım. 2015 yılında Vaillant için “Oyunu yeniden başlattık”. 2016 yılında “vites büyüterek ivmelendik”. 2017 yılında ise “tam yol ileri” sloganı ile rekorlar kırdığımız bir yılı geride bıraktık. İklimlendirme sektörü kendine has dinamikleri, yüksek büyüme potansiyeli ve son derece yoğun rekabeti içerisinde barındıran bir sektör olup, bilgi birikimi ve deneyimlerini bu sektöre aktarmaktan mutluluk duyuyorum.

• Vaillant nasıl bir marka, vizyonu nedir?

Sektörde pek çok yenilik ve ilki gerçekleştirmiş olan Vaillant doğal gazlı, LPG’li, fuel-oil’li, elektrikli ve güneş enerjili sıcak su ve ısıtma sistemlerinde komple çözümler sunmaktadır.
145 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Vaillant olarak, Türkiye ısıtma ve soğutma pazarında, en geniş ürün gamına sahip markalardan biriyiz. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynaklı ürünler, kaskad yoğuşmalı ısıtma çözümleri, sistem otomasyonu, yenilenebilir enerjiler ve konvansiyonel sistemlerin beraber kullanıldığı hibrid sistemler üzerine odaklanıyoruz.
Kuruluşumuzdan bu yana ürünlerimizdeki üstün mühendislik, teknoloji ve kalitenin yanı sıra sektördeki eşsiz yapılanmamız ile tüketici nezdinde fark yaratıyor, güçlü ve tecrübeli iş ortaklarımız ile yola devam ediyoruz. Vaillant olarak enerji verimliliğini en üst seviyeye çıkaran geniş ürün yelpazemizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına en etkin şekilde yanıt veriyoruz. Ürünlerimizin yanı sıra Vaillant Türkiye olarak çevreci ve yenilenebilir enerjilere yönelik geniş ürün yelpazemiz ile doğa dostu bir kuruluş olma özelliğine sahibiz. Bu kapsamda 2012 yılından bu yana Doğa Derneği ile sürdürdüğümüz işbirliği çerçevesinde Türkiye’de doğal hayatın ve çevrenin korunmasına yönelik kurumsal sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz.

• Vaillant'ın globalde ve Türkiye'de son 4 yılda gerçekleştirdiği, önem verdiği çalışma başlıklarını öğrenebilir miyiz?

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol KayaoğluVaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol KayaoğluVaillant olarak bu sene Türkiye’deki 27’inci yılımızı dolduruyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana ürünlerimizdeki üstün mühendislik, teknoloji ve kalitenin yanı sıra sektördeki eşsiz yapılanmamız ile tüketici nezdinde fark yaratıyor, güçlü ve tecrübeli iş ortaklarımız ile yola devam ediyoruz. 2019 yılı Vaillant için oldukça hareketli başladı. Bu yıl da markamıza yaptığımız yatırımlara devam ettik ve etmekteyiz. Vaillant olarak hem doğayı koruma anlayışımız hem de dijitalleşen dünyayla aynı doğrultuda ilerleme vizyonumuzla enerji verimliliğini en üst seviyeye çıkaran geniş ürün yelpazemizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına en etkin şekilde yanıt veriyoruz. Yakaladığımız bu ivmenin konvansiyonel cihazların piyasadan kalkması ile önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz.

Medline Acil Sağlık ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde belirlediğimiz konutlara, 1 yıl boyunca yararlanabilecekleri, acil durumlarda 7/24 geçerli ücretsiz ve sınırsız acil sağlık hizmeti üyeliği sağladık. İş birliği kapsamında Vaillant Club üyelerinin yanı sıra birlikte ikamet ettikleri tüm bireyler, Medline’ın telefon ile tıbbi danışmanlık, doktorlu kara ambulansı ve medikal bilgi köprüsü hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmetten ücretsiz faydalanabiliyor. Acil durum hizmetlerinin yanı sıra Vaillant Club üyeleri beklenmedik durum ve zamanlarda ortaya çıkan sağlık sorunları için Medline doktorlarına günün her saati istedikleri soruları yönelterek telefon ile tıbbi danışmanlık hizmeti de alabiliyor. Vaillant kullanıcıları, Vaillant’ın web sitesinden Vaillant Club sekmesine giriş yaptıktan sonra hediye kataloğuna üyelik bilgilerini girip sağlık hizmeti talebinde bulunarak bu ayrıcalıklardan yararlanabiliyor. Bu yıl ek olarak Satış Sonrası Hizmetler ekibimize 7/24 acil sağlık hizmeti olanaklarından yararlanma olanağı sunduk.

Kullanıcılar ürün satın alırken, özelliklerin yanı sıra deneyime de önem veriyor. Sektörde ilk 7/24 Çağrı Merkezi, ilk mobil servis hizmeti gibi birçok ilki hayata geçirdik. Müşterilerimizin şikayetlerini 10 saat içerisinde çözüm ve memnuniyet hedefiyle çalışıyoruz. Bu sene klasik çağrı merkezi hizmetimizi bu sene hayata geçirdiğimiz “WhatsApp Vaillant?” uygulaması ile müşteri memnuniyetinde çıtayı bir kez daha yükselttik. Çağrı merkezimizden sesli iletişim ile verebildiğimiz tüm hizmetleri WhatsApp üzerinden de sağlayabiliyoruz. Çağrı merkezimiz ile aynı numara üzerinden, yönlendirme veya aktarmaya gerek kalmadan ihtiyaç duyulan tüm işlemleri WhatsApp aracılığı ile sonuçlandırabiliyoruz.

Vaillant  “Kombi Avcıları” kampanyasıVaillant “Kombi Avcıları” kampanyası2018 yılında Türkiye’nin ilk ve tek müşteri memnuniyetini ölçen platformu Sikayetvar.com sitesi üzerinden iletilen şikayetlerin, yüzde 82‘sini müşteri memnuniyetini sağlayarak çözmeyi başardık, bu sayede 2018 yılında ‘Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri’nde Isı Sistemleri kategorisinde birinci olduk. Yıllardır sektörümüze kazandırdığımız birçok yeniliğe, dijital dünyanın bize sunduğu yeni çözümler ile yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Türkiye’nin dijital kombisi olma yönünde çalışmalarımız devam edecek.

Mart ayında sosyal medyada başlattığımız “Kombi Avcıları” kampanyamız ile beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip etme fırsatı yakaladık. Müşterilerimize ‘Nelere önem verdiğini biliyoruz. Aradığın her şey Vaillant’ta var’ diyoruz. Program ile müşterilerimize yönelik sayısız araştırma yapıyoruz. Bu kapsamda müşterilerimizin beklentilerini öğrenip onlara en kusursuz hizmeti verebilmek adına GfK ile yaptığımız Kombi Kullanıcısı Müşteri Memnuniyeti ve Satın Alma Yolculuğu anket sonuçlarını baz alarak ısıtma soğutma kullanıcılarını ürün ve markadan beklentilerine göre 4 kategoriye (persona) ayırdık. Kombi Avcıları ile her bir personanın beklentilerine ve önem verdikleri noktalara değindik. Bu projemiz ile müşterilerimize ürün, fiyat, özellik iletişimi yapmak yerine onların yaşadığı sorunlara ya da kafalarındaki soru işaretlerine çözüm bulmayı istedik. İnternet üzerinde en çok arama yapılan ısıtma ile ilgili sorulara güvenilir bir kaynaktan doyurucu yanıtlar vermeyi hedefledik. Bu yöntem ile satın alma yolculuğunun çok erken noktalarında müşterileri Vaillant bilgi ve tecrübesi ile buluşturma imkanını yakaladık.

• 2019 yılını Vaillant Türkiye nasıl geçirdi, bu çalışma başlıklarından önümüzdeki yıllara yansıyacak değerler neler olabilir?

2019’da pazarın bir miktar daralacağını öngörmekle birlikte ErP Yönetmeliği ile oyunun Vaillant’ın kuvvetli olduğu alana gelmesini avantaj olarak gördük. 2019 yılının başında gelen devreye alım rakamlarımızdan yola çıkarak yaptığımız değerlendirmeler sonucunda bu sene de payımızı artırarak bitireceğimizi düşünüyoruz.

“WhatsApp Vaillant?”“WhatsApp Vaillant?”Bu sene marka olarak sunduğumuz ürün çeşitliliğinin yanı sıra Vaillant’ı kolay erişilebilir ve daha hızlı ulaşılabilen, iletişim kurulabilen bir platform haline getirmek amacıyla, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sunduğumuz dijital çözümlere yatırım yapan bir marka olduk. Hem tüketicileri hem de ustaları kapsayan sadakat kulübümüz Vaillant Club sayesinde hedef kitlemiz ile sürekli temas halinde bulunuyor, aynı zamanda kendilerini ödüllendiren birçok fırsat sunuyoruz. Vaillant Club ile hem müşterilerimize hem de yetkili satıcılarımıza; hayat tarzlarına, günlük ihtiyaçlarına, kullandıkları Vaillant ürünlerine göre konfor, sağlık ve yaşam tarzı gibi kategorilerde ayrıcalıklar tasarlıyoruz. Kulübümüzün sunduğu ayrıcalıklar arasında mobil sağlık hizmetleri, özel etkinlik ve organizasyonlara katılma fırsatları, satış sonrası hizmetlerde çağrı merkezi önceliği ve yeniden Vaillant ürünü alımında sadakat indirimleri gibi seçenekler bulunuyor.

• ErP sürecindeki Türkiye için Vaillant Türkiye olarak neler söyleyebilirsiniz?

Son dönemde sektörümüzün en önemli gündem maddesi 2018’in sonunda devreye alınan ErP Yönetmeliği oldu. ErP Yönetmeliği doğrultusunda pazarın üçte ikisini oluşturan konvansiyonel cihazların satışı kademeli olarak sonlandırıldı. Türkiye’ de geçtiğimiz yıldan bu yana belli bir oranda durağanlık yaşansa da hayata geçirilen yeni konut projeleri, kentsel dönüşüm nedeniyle eski binaların yenilenmesi, küresel iklim değişikliklerinin etkisiyle yaşanan kavurucu sıcaklar, dondurucu soğuklar gibi ani sıcaklık değişimleri, dünyada ve Türkiye’de iklimlendirme sektörünü canlı tutuyor.
Yönetmeliğin hayata geçmesinin ardından Vaillant gibi ürün gamı ve organizasyonel yapısı ile sürece en iyi şekilde hazırlanan firmalar bu süreçte ön plana çıktı. Ayrıca tüketici bilinç seviyesinin artması ile mevcut cihazlarını daha verimli cihazlar ile değiştirme yolunu tercih etmeleri, tüketici ile üretici arasındaki mesafenin kısalması, tüketici konfor beklentisindeki artış, yenilenebilir enerji sistemlerine olan talep Türkiye’de sektör büyümesine olumlu yansıyor.

• Isıtmada ve soğutmada Vaillant'ın ürün gamı hakkında bilgi verir misiniz?

Vaillant  ecoTEC INTRO kombiVaillant ecoTEC INTRO kombiKuruluşumuzdan bu yana ürünlerimizdeki üstün mühendislik, teknoloji ve kalitenin yanı sıra sektördeki eşsiz yapılanmamız ile tüketici nezdinde fark yaratıyor, güçlü ve tecrübeli iş ortaklarımız ile yola devam ediyoruz.
Geçtiğimiz yıl Vaillant içerisinde seçili ürünlerimizde uyguladığımız Gren IQ felsefesi ile tasarlanmış ürünlerimizle yoğuşmalı ürün ailemizi daha da genişlettik. ecoTEC Plus, ecoTEC Pro, ecoTEC Pure ve ecoFIT Start’dan oluşan yoğuşmalı kombi ailemizi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında piyasaya sunduğumuz ecoTEC Exclusive multi yoğuşmalı kombimiz ile genişlettik. Yüzde 85 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen, beraberindeki VRC700f ile birlikte A+ ısıtma verimliliğine sahip olan ecoTEC Exclusive multi yoğuşmalı kombimiz ile tüketicilerimizin yoğuşmalı kombi alternatiflerini artırmıştık.
Ekim ayında pazara sunduğumuz ecoTEC INTRO kombimiz ise 18 kW ile 24 kW olmak üzere iki farklı kapasite seçeneğine sahip, yüksek verimlilik oranlarıyla daha fazla tasarruf sağlıyor. Isıtmada A sınıfı verimliliğe sahip ve XL sıcak su kapasitesi ile ERP yönetmeliğine göre 55 °C’de minimum 16 lt/dak. kullanım suyu verme özelliğini temsil ediyor. Kanıtlanmış uzun ömre sahip ecoTEC INTRO, kullanıcı dostu ara yüzü, LCD ekranı ve dokunmatik ön paneli ile kolay kullanım olanağı sunmaktadır. Kompakt yapıdaki ürün, piyasadaki en küçük ürünle eşdeğer olacak. Bu ürünümüz tüm Vaillant kombi ailesinin DNA’sında bulunan paslanmaz çelik eşanjörü ile segmentteki rakiplerinden farklılaşmaktadır. Kombinin yanı sıra Vaillant markası olarak Türkiye pazarında hem bireysel kullanıma yönelik klimalarımız hem de okul, hastane, iş merkezleri gibi büyük yapılara hitap eden VRF sistemlerimiz ile tüketicilerimize akıllı çözümler sunuyor, her yıl ısıtma pazarında olduğu gibi soğutma pazarında da ürün gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda VAI6 Inverter Split klima serimizden sonra, 2018 yılında A++ enerji verimlilik sınıfında olan VAI8 Inverter Split klimalarımız ve VAI8 Multi inverter klima ailemizle birlikte kombide olduğu kadar klima alanında da dört dörtlük bir ürün gamına sahip hale geldik.
Kombi ve klima kategorisindeki başarımızı ısı pompasına da yansıtıyoruz. Yüksek verimlilik değerlerine sahip monoblok ısı pompalarından oluşan ürün gamımızı yeni split serimiz ile genişleterek farklı müşteri taleplerini de karşılamayı hedefliyoruz. Bu sene dış havadaki doğal ısıyı radyatör, yerden ısıtma ve fan coil sistemleri ile yaşam alanlarına aktaran Vaillant aroTHERM havadan suya ısı pompası serisine yenisini ekledik. Yüksek verimliliği, düşük ses seviyesine sahip ısı pompalarından biri olması, reddot ve IF Design Awards ödüllü estetik dizaynı ve korozyona karşı etkin koruma gibi özelliklere sahip yeni aroTHERM Split serisini pazara sunduk.

• Türkiye'de Vaillant olarak sosyal sorumluluk projelerinde ki çalışmalarından bahseder misiniz?

Ankara Beypazarı’nda “Küçük Akbabaları Koruma Projesi”Ankara Beypazarı’nda “Küçük Akbabaları Koruma Projesi”Doğayı ve çevreyi korumaya yönelik enerji verimliliği sağlayan ürünlerimizin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerimizle de topluma ve çevreye destek veriyoruz. Bu kapsamda da Doğa Derneği işbirliğinde projeler hayata geçiriyoruz. Doğa Derneği ile işbirliğimiz çerçevesinde, 2015 yılında küçük akbabaların Balkanlardaki en geniş üreme alanı olan Ankara Beypazarı’nda “Küçük Akbabaları Koruma Projesi”ni başlattık. 2017 yılı sonu itibariyle ilk aşaması tamamlanan proje sayesinde Beypazarı’nda 96 yuvada yaşamlarını devam ettiren 120 çift küçük akbaba, Balkanlardaki en büyük nüfusu da oluşturuyor.
Projenin birinci fazı kapsamında küçük akbabaları koruma çalışmalarının yanı sıra Beypazarı’ndaki gelecek nesillere küçük akbabaları anlatmak için bölgede yaşayan akbabaların kuklaları yapıldı. Ayrıca okullarda oynatmak üzere "Küçük Akbabanın Göç Macerası" adlı bir oyun tasarımı hazırlandı ve baskısı alınarak bölgede oynatıldı. Eğitimler, bahar ayları boyunca iki okulda gerçekleştirildi. Geleneksel hayvancılığın sürdürülmesi için, tiftik keçilerinden elde edilen tiftiğin değerinin artırılması çalışmaları olumlu sonuçlandı. Beypazarı Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği kapsamında da yöre kadınlarının elde eğerek ürettikleri tiftik ipinden yaptıkları cüzdan, bilgisayara, heybe vb. ürünlerin bölgede satışına başlandı. Satışlardan elde edilen gelirle yöre ekonomisine katkı sağlayıcı sonuçlar elde etmeyi başardık.
 Küçük Akbabaları Koruma Projesi Küçük Akbabaları Koruma ProjesiProjenin ilk fazını yürüttüğümüz Beypazarı’nda başarılı sonuçlar elde ettik. Küçük akbabaların en önemli göç yolu üzerinde bulunan Mersin’de başlattığımız proje ikinci fazında, Bulgaristan, Yunanistan, Ürdün, Nijer, Kenya gibi ülkelerin de dahil olmasıyla uluslararası bir boyut kazandı. Küçük akbabaların göç yollarından olan Balkan, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin ortaklığında yürütülen uluslararası projenin Mersin ayağındaki çalışmalar için Gülnar Önemli Doğa Alanı, Göksu Vadisi ve Kadıncık Vadisi'ne yoğunlaşıldı.
Tüm dünyadaki küçük akbabaların yüzde 25’inin ürediği bir coğrafya olan Türkiye’de başlatılan koruma çalışmaları kapsamında her yıl Eylül ayında Afrika’ya doğru göç yolculuklarına başlayan küçük akbabalar, Adana Ceyhan’da uzmanların belirlediği üç istasyonda Eylül ayı boyunca izleniyor. Bu nedenle Doğa Derneği, akbabaların göç süresinde geçiş yolunda bulunan farklı ülkelerdeki 14 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla, Türkiye ve Bulgaristan BirdLife partnerleri ile 2018 yılında ortak bir proje başlattı.

Doğa Derneği ile Vaillant’ın desteğiyle Mersin Bolkar Dağları’nda 3000 metre yükseklikteki dağlar ile deniz seviyesine kadar inen vadi ve ovalarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında uydu ve izleme teknolojileri kullanıldı. Hedefimiz Mersin ve Adana bölgesinde göç yolu boyunca gerekli önlemleri alarak Doğu Avrupa, Balkanlar ve Türkiye’de üreyen küçük akbaba popülasyonu güçlendirmek.
Mersin’deki Bolkar Dağı Önemli Doğa Alanı’nda yaşayan göçerler sayesinde sürülerdeki ölü hayvanları yiyen küçük akbabalar besin ihtiyaçlarını karşılama şansı buluyor. Küçük akbabaların göç yolu üzerinde bulunan yaşam alanlarındaki 30 köyde, bölgede yaşayanların yanı sıra göç halindeki çobanlarla görüşmeler yaptık. Göçebe kültürünün son örneklerinin bulunduğu bölgedeki göçebe kültür ve küçük akbabalar arasındaki ilişkinin anlaşılması için gerçekleştirdiğimiz anket çalışmasının sonucunda göçerlerin, nesli tehlike altındaki küçük akbabaları yakından izlediğini gördük.
Doğa Derneği’nin paylaştığı verilere göre, Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta ve Batı Türkiye popülasyonunun görüldüğü Sarımazı’da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen göç sayımında 813 küçük akbaba kayıt altına alındı. Sayımlardan elde edilen sonuçlara göre bölgede 37034 küçük orman kartalı, 26863 arı şahini, 23369 yaz atmacası, 10853 yılan kartalı, 2850 şahin ve 813 küçük akbaba olmak üzere toplam 106734 yırtıcı kuş tespit edildi.

Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Functional
Tools used to give you more features when navigating on the website, this can include social sharing.
AddThis
Anladım!
Decline